Doorgaan naar inhoud

Een reis door de tijd

Wij zijn actief
sinds 1926

Endelivery's

Geschiedenis!

Onze beginjaren: Wist je dat onze bezorgservice al sinds 11 april 1926 bestaat? Dat is maar liefst 97 jaar! De straten van het Westland waren toen een wereld van verschil met nu. Rustiger, ja, maar bruisend van activiteit.

De tijdsgeest en opa Jan’s initiatief: In die tijd waren het vooral de mannen die buitenshuis de handen uit de mouwen staken, terwijl de vrouwen met evenveel toewijding binnenshuis bezig waren. Eén van die hardwerkende mannen was Opa Jan van den Ende, geboren op 12 maart 1901. Als zoon van de lokale bode, begon hij op zijn 25e met het bezorgen van zuivel.

De start vanuit Kleine Woerdlaan: Met zijn handkar vol verse melk, boter en eieren vertrok hij vanuit het familiehuis aan de Kleine Woerdlaan, zigzaggend door Naaldwijk naar zijn klanten. En wanneer de avond viel, was het zijn moeder die trouw de melkkannen schoonmaakte.

Uitbreiding naar Verburchlaan: Drie jaar na die start, in 1929, realiseerde Jan een droom: een eigen huis mét winkel aan de Verburchlaan. En wie stond daar achter de toonbank? Oma Roelie, dochter van de Steenbergen-familie, bekend van de melksalon in de Prins Hendrikstraat. De zuivelbusiness zat duidelijk in haar bloed!

Samenwerking en groei: Samen stonden ze sterk, en voorzagen ze hun klanten dagelijks van verse producten: van melk en eieren tot yoghurt en gortepap.

Een gezegend gezin: Het echtpaar werd gezegend met een groot gezin: 10 kinderen, 6 jongens en 4 meisjes. En ja, ook zij droegen al jong hun steentje bij aan de familiezaak!

Call Now Button